OVER ONS

Uiteigenbodem is ontstaan vanuit het adviesbureau Quooste, dat project- en contractmanagement levert aan opdrachtgevers van grootschalige projecten. Door betrokkenheid bij diverse energieprojecten ontstond het idee om zelf een initiatief te ontwikkelen voor de aardgastransitie. 

Samen met diverse partners is een overheidssubsidie verkregen (MMIP), waarmee onder meer het gepatenteerde bodemnet is ontwikkeld. Het idee voor het bodemnet ontstond mede vanuit de analogie met de uitrol van glasvezel: leg een collectief netwerk aan waar woningen of andere gebouwen ook op een later moment bij kunnen aansluiten 
Bijvoorbeeld wanneer de gasketel aan vervanging toe is.

Met het aanvangen van de eerste projecten zijn de activiteiten ondergebracht in een apart bedrijf, Uiteigenbodem. Uiteigenbodem is als “systems integrator” de centrale partij voor opdrachtgevers, die het gehele bodemenergiesysteem ontwikkelt en realiseert. Hierbij werken we zoveel mogelijk met vaste partners voor bijvoorbeeld engineering, bodemboringen, netwerkaanleg, levering van warmtepompen en installatiewerkzaamheden.

HET TEAM

Rene Buvelot 

Dino Gaya Walters

Bob van den Heuvel

Flexibele Schil

TOEPASSINGEN