Nieuws

Uiteigenbodem op de Universiteit Twente

  

Uiteigenbodem voert een project uit op de Universiteit Twente, waar een erg leuk filmpje van is gemaakt. Hierin zijn mooie beelden te zien van het boren van de verticale bodemcollectoren, onder ander met een drone gemaakt. Daarnaast vertellen vertegenwoordigers van de Universiteit, netwerkbedrijf Cogas en woningcorporatie Reggewoon enthousiast over de mogelijkheden van het Uiteigenbodem Energieconcept!

Klik op het plaatje hieronder om de video te bekijken.

Uiteigenbodem sluit intentieovereenkomst met Cogas 

  

Uiteigenbodem en Cogas hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de energietransitie beet te pakken. Cogas is een innovatieve regionale netbeheerder in het oosten van het land, met een sterke ambitie om de energietransitie te versnellen. Daarin werkt men samen met verschillende partners, en nu dus ook met Uiteigenbodem!

Samen zijn Uiteigenbodem en Cogas van plan om in het werkgebied van Cogas bodemnetten te ontwikkelen op basis van het Uiteigenbodem energieconcept. Hierbij zal Uiteigenbodem verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de aanleg, en zal Cogas het beheer op zich nemen.

Wij zijn blij met en trots op deze samenwerking, ook omdat we geloven dat dergelijke nutsvoorzieningen in uitstekende handen zullen zijn bij Cogas. En daarmee de energietransitie van een mooie impuls te voorzien!

Voor meer informatie over Cogas: Klik hier

Uiteigenbodem in inspiratiedocument van Uptempo!

 

Uptempo! is onderdeel van TKI Urban Energy en heeft in januari 2022 een document opgesteld met veelbelovende innovaties op het gebied van buurtwarmtenetten. In dit document worden een paar technische oplossingen uitgelicht, waarbij er geselecteerd is op marktrijpheid, toepasbaarheid en innovativiteit. Al de beschreven innovaties zijn afkomstig van Uptempo!. Hier is een overzicht te vinden van meer dan 150 verschillende innovaties op het gebied van verduurzaming  van woningen en ander vastgoed.   

Wij zijn natuurlijk enorm trots dat wij als Uiteigenbodem uit deze innovaties door Uptempo!, en TKI Urban Energy voor dit document zijn geselecteerd!     

Het complete document met het bijbehorende artikel is te vinden op de website van TKI / Uptempo.

Voor het inspiratiedocument: Klik hier
Voor de website van Uptempo!: Klik hier

Inspiratiedocument Uptempo

Lopende octrooiaanvraag netwerkconcept Uiteigenbodem

Na overleg met Octrooicentrum Nederland is er een octrooi aangevraagd voor het netwerkconcept van Uiteigenbodem. Na het uitvoeren van een nieuwheidsonderzoek is gebleken dat ons netwerkconcept zó innovatief is, dat er een patent op kon worden aangevraagd. 

De octrooiaanvraag in inmiddels ingediend en we zijn dus echt patent pending.